Het gebouw

Bij de herontwikkeling onderging het voormalige bankkantoor een totale gedaanteverandering. Het kreeg onder meer een eigentijdse voorgevel met fraaie inpandige balkons. De schuin geplaatste glaspuien op de eerste en tweede etage geven de voorgevel ritme en contrast; aan deze kant liggen royale schaduwrijke balkons met veel privacy.

Aan de zonnige achterkant ontwierp architect Meijers een stalen constructie met verrassende ‘hangende’ balkons buiten de bestaande galerij. Mede dankzij de begroeiing van de draagconstructie hebben deze
zonnige balkons het karakter van een groene en besloten achtertuin, waar toch contact met medebewoners mogelijk is.

De Hooght Entree

De hoofdentree met deurbelsysteem bevindt zich aan de voorzijde van het appartementencomplex. Zelf kunt u het gebouw ook betreden vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde. De lichte en luxe hal bevat naast het trappenhuis ook een personenlift. De appartementen bevinden zich op de 1e, 2e en 3 verdieping en de bergingen zijn in de kelder.

“De entree heb ik New York-achtig gemaakt”, aldus Remy Meijers. “Licht valt langs de structuren, er hangen mooie lampen en natuurlijk is er die enorme balie. Ik zie daar in gedachten een grote vaas met mooie bloemen op staan. Maar je kunt ‘m ook gebruiken om de post op te sorteren en misschien wordt er ooit wel een burenborrel georganiseerd.”

Remy Meijers

"Als interieurarchitect werk ik altijd van binnen naar buiten. Daarbij ben ik vooral bezig met het kloppend krijgen van de ruimtelijke structuren. Ik puzzel net zo lang door totdat de lay-out klopt en overal de juiste ruimte voor is. Bouwkundig ga ik verder dan veel andere interieurarchitecten. Soms gaat het zo ver dat de hele binnenkant opnieuw wordt opgetrokken, of dat ik ook de buitenkant ontwerp. Voor De Hooght mocht ik een kantoor transformeren in appartementen. Erg leuk om te doen.

Overal herken je mijn signatuur: openheid, ruimtelijkheid, overzicht en rust. Mensen verwarren ruimtelijkheid vaak met ‘zo groot mogelijke open lege ruimtes maken’. Ik vind het juist belangrijk dat je je er prettig en geborgen voelt. Mijn interieurs zijn wel strak, maar ook menselijk. Zo biedt het grote keukenblok warmte en geborgenheid, terwijl je er toch aan alle kanten omheen kunt. De combinatie met een bar maakt dat je gezin of visite erbij kan komen zitten terwijl je aan het koken bent."

360º Tour

Drie verschillende signaturen

“Ik heb de appartementen zo ontworpen dat mensen er vrij simpel een echt spectaculair interieur van kunnen maken”, aldus Remy Meijers. “Natuurlijk kunnen de kopers één van mijn drie signaturen of afbouwpakketten aanschaffen of een deel of een mix ervan. Ze kunnen er ook een compleet Remy Meijers appartement van maken, met mijn meubels, lampen enzovoorts. Maar dat hoeft allemaal niet. De toekomstige bewoners kunnen zich ook gewoon door mijn ontwerpen laten inspireren.”

Meer informatie

Eerste verdieping

Tweede verdieping

Derde verdieping

Downloads